CV-inregelkit om door te geven – Douwe de Winter

Waterzijdig inregelen van de CV ketel kan flink schelen op het gasverbruik voor verwarmen, tot wel 20%. Toch weten weinig mensen hier van terwijl het relatief eenvoudig zelf te doen is. Recent hebben de consumentenbond en eigen huis aandacht besteed aan een DHZ kit bestaande uit een  thermometer, een aantal sleutels en een handleiding die voor €89 te bestellen is. Omdat je dit in principe
eenmalig doet lijkt het me goed  om vanuit de energiecooperatie een aantal van deze kits te bestellen of samen te stellen en deze ter beschikking te stellen aan onze leden in een doorgeefconstructie, eventueel met een stukje advies van een coach.

Wat maakt je idee verrassend?
Met een minimale investering voegen we extra waarde toe voor onze leden waarbij het nog aantrekkelijker wordt om lid van de coöperatie te worden. Daarbij helpen we mensen zonder ingrijpende (isolatie)maatregelen en bijbehorende investering snel en concreet gas te besparen en hun comfort binnenhuis te verbeteren. 

Wat maakt je idee vernieuwend?
Een DHZ kit bestaat al, echter is de drempel voor mensen om deze aan te schaffen en het zelf te proberen wellicht nog te hoog. Wij bieden hem gratis aan en kunnen er ook nog een stukje advies bij geven als onderdeel van een coachgesprek of een apart bezoek (eventueel tegen een kleine vergoeding). Daarbij zitten in de aangeboden kit niet alle mogelijke sleutels voor ale typen radiatoren, alleen de meest gebruikte. Wij kunnen wel alle mogelijke sleutels aanschaffen en aanbieden.

Hoeveel tijd kost je plan?
Als we de kits kant en klaar aanschaffen bijna niets: de coaches kunnen zelf de instructies doornemen. Eventueel wat tijd vanuit de coöperatie om de kit/de dienst onder de aandacht te brengen. Als we zelf kits samenstellen (zie onder) dan kost het een paar dagen om de handleiding te schrijven.

Geef een raming van de kosten van je plan?
Uitgaande van 10 kits a €89 euro + wat losse sleutels zo’n €1000. Als we de kits zelf samenstellen dan kost het nog geen €300 maar gaat er wel veel meer tijd in zitten voor het schrijven van de handleiding.